8 Aralık 2021 Çarşamba

12.Boğaziçi Zirvesi Kadın ve Ekonomi Paneli-Yılmaz Parlar

 12.Boğaziçi Zirvesi Kadın ve Ekonomi Paneli


6-7 Arlalık 2021 tarihleri atasında Conrad Boshorus Hotelde düzenlenen, 12.Boğaziçi Zirvesinde;  Kadın ve Ekonomi başlıklı panel gerçekleşti




BEMES İnşaat Başkanı UİP İcra Kurulu üyesi Mutlu Alkan Moderatörlüğünde,

Mayorka –İspanya’da bulunan Sherpa Secrets Kurucu iş kadını Gamze Karslıgil,, 

Karadeniz Holding Kurul Üyesi Selma Akdoğan, W20 Kurucu Başkanı Gülden Türktan, Pakistan’dan Women Voices Kurucusu Shad Begum, Güney Afrika Merit Şirketler Grubu Kurucu ve CEO Hawa Bibi Khan (Online) konuşmacıydılar.



Tüketici konuları hakkında yaptığı açıklamalarıyla dikkat çeken, yılın En iyi Markası  dalında Lobin Kalite ödülüne layık görülen, ülke kültürüne özgü kendi tasarımlı özel takılarıyla marka oluşturan, kısa sürede pek çok ülkeye satışını gerçekleştiren, başarılı Türk İş kadını Sherpa Secrets Of Mallorca Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Karslıgil, KAGİDER Dernek üyesi- Karadeniz Holding Kurul Üyesi Selma Akdoğan ve diğer panelistler yaptıkları konuşmaların anlamlarında kendi başarılarından söz etmek yerine kadınlar adına cinsiyet eşitsizliğine vurgu yaptılar. Çeşitli ve kapsayıcı bir ekonominin potansiyelini ve güçlü, kadın rol modelleri geliştirmenin getirdiği gücü tanımada kaydettiğimiz ilerlemeye ışık tutdular. Ekonominin her sektöründe yer alabileceğini örneklediler.

Gerçekdende, eşit bir dünya, etkin bir dünyadır. Her birimiz cinsiyet eşitliğini sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. kadının cinsiyet eşitsizliği bir kadın meselesi değil, ekonomik bir meseledir. Ekonomilerin ve toplumların gelişmesi için toplumsal cinsiyet eşitliği şartdır. Hepimizi sorumluluk paylaşmaya ve üzerimize düşeni yapmaya teşvik eden bu tür zirvelerin panelinde dile getirilen kolektif eylemi güçlendirmek ve galvanize etmek için çalışmalıyız. 

Ekonomilerin ve toplumların gelişmesi için toplumsal cinsiyet eşitliğin şart olduğudur. Teknolojideki kadın vurgulanırken, kuruluşların kadınları güçlendirmesi, operasyonlarını optimize etmesi şartdır. Teknoloji, herkes için daha iyi ve daha parlak bir gelecek inşa edebileceğiniz bir araçtır. Kapsayıcı bir ekonomi inşa etmede de kilit bir faktördür. Herkes için fırsatlar ve olumlu iş sonuçları yaratmak için çeşitliliğin gücünü kullanan bir ekonomidir. Bu farklı iş gücü, sonuçta herkese fayda sağlayan yenilikleri yönlendirmeye yardımcı olan çeşitli çözümlere ilham verir. Kadının teknolojide ve yapay zekadaki Kadınların ekonomik haklarını ve fırsatlarını genişletmeyi amaçlayan Kadın faaliyetleri uygun düzenleyici çerçeve şartdır. 

Panelde katkı için söz alarak, Hayat yaşam, kadınların istekleri doğrultusunda şekillenmedikce kadınların mutlu olacakların mümkün olmadığını, siyasetde karar alıcı olmaları için politikya atılmaların şart olduğunu, ekonomik özgürlük kadar, maaş bordosundan vergi levhasına ismini yazdırmanın başarısı kadar siyasetde varlık göstermelerin şart olduğunu, Finladiya ülkedeki diplomatların nüfusa orantılı eşit kadınların sayısal üstünleriyle örnekledik. Kadınların siyasi güçlendirilmesiyle barış, güvenlik ve barışı koruma gündeminin uygulanmasının desteklenmesi kalıcı bir barış yaratmak için kadın seslerine ihtiyacımız var. Kadını güçlü yaparsak güçlü ekonomi dolayısıyla güçlü toplum olur. 

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder